krzysiek
Krzysiek: siemka
jak z tego wyliczyć x?
chce dojść do zapisu x = coś tam y coś tam
2 gru 16:49
staram sie pomoc:
1−2x≠0
mnoze przez mianownik i otrzymuje
x = y − 2xy
x + 2xy = y
x(1+2y) = y / : ()
2 gru 16:53
Eta:
Jasne
2 gru 16:57
Krzysiek: tacy szybcy jesteście

dziękuje kapuje i ide dalej
2 gru 16:57
staram sie pomoc:
dlaczego y ≠ −2 ?
zawsze myslalem, ze interesuje nas 'pozycja wyjsciowa'. nie rozumiem dlaczego mam robic
zalozenia odnosnie y.
2 gru 16:57
staram sie pomoc:
i sobie zniknelo
2 gru 16:58
2 gru 16:59
Eta:
2 gru 16:59
staram sie pomoc:
| | 1 | |
ok, niewazne, ze − |
| . po co to zalozenie ? |
| | 2 | |
2 gru 17:00
Eta:
"przezorny ,zawsze ubezpieczony"
2 gru 17:03
staram sie pomoc:
aaa no chyba, ze
2 gru 17:05
Eta:
2 gru 17:11