matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Gaunt:
b
n
=a
2n+1
W takim razie b
n+1
= ? a
2n+2
czy a
2n+3
Liczę to z 2n+1+1, czy 2(n+1)+1?
2 gru 14:47
J:
= a
2n+3
2 gru 14:49
b.:
2(n+1)+1, czyli a
2n+3
2 gru 14:53
Gaunt:
dziękuję c:
2 gru 14:54