matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
www
witek:
f(x)=x
2
lnx f'(x)=2xlnx+x
1
1
x(2lnx+1)>0 ⇔ lnx>−
⇔lnx>lne
−
1
/
2
⇔ x∊(e
−
1
/
2
,+
∞
) =
,+
∞
)
2
√
e
1
f'(x)<0 ⇔ x∊(0,
)
√
e
?
2 gru 11:38
J:
2 gru 11:50