pomocyy
Werkaaa: Baardzo proszę o sprawdzenie

w graniastosłupie prawidłowym czworokątnym suma długości wszystkich jego krawędzi jest równa
56cm, a pole powierzchni całkowitej liczy 88 cm
2 . Oblicz objętość tego graniastosłupa
8a + 4b = 56
b= 14−2a
Pc= 88 cm
2= 2a
2 + 4ab
−3a
2 + 28a − 44 = 0
Δ=256 Δ=
√256=16
a1= 2 b=10
a2= 22/3
V=a
2 * b= 40
1 gru 23:18
Werkaaa: Chiński mur to jedyna budowla na świecie widoczna z kosmosu, a zarazem najdłuższy mur świata i
największa budowla wzniesiona kiedykolwiek przez człowieka. Przyjmując, że średnia wysokość
muru jest równa 9m (waha się od 3 do 15m), a grubość wynosi 6m (6,5m u podstawy, 5,5m na
górze), oblicz, jak długa jest główna część muru (nie licząc podpór i odgałęzień), jeśli
wiadomo, że do jej wybudowania zużyto 132300000 m3 materiału. W zadaniu należy przyjąć, że
przekrój poprzeczny muru jest prostokątem o podanych wymiarach.
a może ktoś pomoże mi z tym?
1 gru 23:54
dero2005:
| | 132300000 | |
L = |
| = 2450 km |
| | 6*9 | |
2 gru 11:38