1 gru 22:59
Metis: 
?
1 gru 23:18
Jack: nie wiem...
a dlaczego sa przedzialy
1) x∊ (0;1)
2) x∊(1;∞) ?
to nie powinno byc moze 2x ∊...
1 gru 23:19
Metis: Kurcze, chyba masz rację Jack, nie zastanowiłem się nad tym.
Za chwilę to sprawdzę.
1 gru 23:24
Metis: Też nie wychodzi
1 gru 23:28
Jack:
1 gru 23:30
Jack: Niestety ja juz musze leciec jesli to by moglo poczekac do jutra to ok...i lepsza jakosc by sie
przydala. Jesli nie to przepraszam ale.nie pomoge.
1 gru 23:31
1 gru 23:35
cos tam:
nie chce mi sie sprwadzac zle zauwazylem blad : x
2 = t to t
≥0 powinno byc
1 gru 23:40
Eta:

Założenie : x∊(0,
∞)\{1/2}
1/ 2x>1 ⇒ x∊( 1/2,
∞) i nierówność ..... ≥0
2/ 2x∊(0,1) ⇒ x∊(0,1/2) i nierówność ... ≤0 sprzeczna w tym przedziale
Zatem odp
x∊(0,1> U <√3, ∞)
1 gru 23:44
Eta:
poprawiam zapis rozwiązania ( jak na rys 1
odp: x∊ (1/2, 1> U < √3,∞)
1 gru 23:46
Eta:
Widzisz już błąd u siebie?
1 gru 23:50
Metis: Jasne.
Dzięki
Eta.
Jack miał rację, a ja sprawdziłem tylko drugi wariant 2
o , tam mi cos nie pasowało.
1 gru 23:52
Eta:
1 gru 23:53
1 gru 23:56
Eta:
Zawsze się zastanawiam ( po co Wam potrzebne jest to "t" ?
Żyć bez "t" nie możecie? podobnie jak bez "delty"

krótka "piłka":
x
4−4x
2+3= (x
2−3)(x
2−1) = (x−
√3)(x+
√3)(x−1)(x+1)
1 gru 23:57
Eta:
Widziałeś moje rys? za bardzo się rozdrabniasz(tracisz tylko cenny czas
po co ciągle przepisujesz przedziały nie spełniające założeń

Piszemy : uwzględniając założenia otrzymuję :
1/ x∊ ......
2/ x∊∅
odp: x∊.....
2 gru 00:01
Metis: 
Dziękuję
2 gru 00:10
Eta:
2 gru 00:12