matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
granice :
jak policzyć granice funkcji
2x
4
−x
3
f(x)=
dla x→0+ oraz dla x→0−
x
3
+x
bo jakieś dziwne rzeczy mi wychodzą
1 gru 22:55
Janek191:
x*(2 x
3
− x
2
)
2 x
3
− x
2
f(x) =
=
x*(x
2
+ 1)
x
2
+ 1
0
+
lim f(x) =
= 0
1
x→ 0
+
0
−
lim f(x) =
= 0
1
x→ 0
−
1 gru 23:52