matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
nattie :
Mam zadanie sinx=
4
5
x€(pi/2, pi) Wylicz cos2x I teraz doszłam do momentu −cos
2
x + cos2x =
16
25
czyli −t
2
+
1
2
t =
16
25
Czy to jest dobrze
1 gru 21:41
J:
Co ty kombinujesz ? cos
2
x = 1 − sin
2
x cos2x = cos
2
x − sin
2
x
1 gru 21:53