funkcje, statystyka
Dawid: Proszę o pomoc:
1. Dana jest funkcja f(x)=x2+4x+10. Prosta y = m nie ma z wykresem funkcji f punktów
wspólnych. Maksymalny zbiór, do którego należy liczba m, to:
A. (−nieskończoność, −6), B. (−nieskończoność, 6) C.(−2, +nieskończoność), D. (2,
+nieskończoność)
2. Wiadomo, że tgalfa = 5 i jest kątem ostrym. Wówczas wyrażenie W = sinalfa − cosalfa PRZEZ
sinalfa + cosalfa ma wartość: A.1/3 B.2/3 C. 3/2, D.3/1
3. Jeśli S= (−1/2, 3/2), jest środkiem odcinka AB i A= (−1/3, 2/3)
Odchylenie standardowe danych: 1, 4, 1, 5, 9, 2, 1, 1 jest równe (z dokładnością do części
setnych): A. 7,25 B. 2,69 C. 5,75 D. 2,40
4. Liczb czterocyfrowych o różnych cyfrach i o parzystej cyfrze tysięcy, setek i dziesiątek
jest:
A. 4*4*3*7 B. 4*4*3*8 C. 5*5*4*8 D. 4*5*4*9
1 gru 21:40
Eta:
1/ odp B)
2/ odp B)
4/ A)
3) .... napisz porządnie , bo skleiłeś dwa zadania razem
1 gru 21:43
Dawid: Odpowiedzi mam, tylko chodzi mi o liczenie, jak je zrobić



1. Dana jest funkcja f(x)=x2+4x+10. Prosta y = m nie ma z wykresem funkcji f punktów
wspólnych. Maksymalny zbiór, do którego należy liczba m, to:
A. (−nieskończoność, −6), B. (−nieskończoność, 6) C.(−2, +nieskończoność), D. (2,
+nieskończoność)
2. Wiadomo, że tgalfa = 5 i jest kątem ostrym. Wówczas wyrażenie W = sinalfa − cosalfa PRZEZ
sinalfa + cosalfa ma wartość: A.1/3 B.2/3 C. 3/2, D.3/1
3. Jeśli S= (−1/2, 3/2), jest środkiem odcinka AB i A= (−1/3, 2/3), to: A. B =(−2/3, 7/3) B.B
=(2/3, 7/3) C. B=(−2/3, −7/3) D. B=(2/3, −7/3)
4. Odchylenie standardowe danych: 1, 4, 1, 5, 9, 2, 1, 1 jest równe (z dokładnością do części
setnych): A. 7,25 B. 2,69 C. 5,75 D. 2,40
5. Liczb czterocyfrowych o różnych cyfrach i o parzystej cyfrze tysięcy, setek i dziesiątek
jest:
A. 4*4*3*7 B. 4*4*3*8 C. 5*5*4*8 D. 4*5*4*9
1−odp B
2−odp B
3−odp A
4−odp B
5−odp A
1 gru 21:52