Nie wiem jak się za to zabrać, pomóżcie :)
Żabciaa: 1) Napisz równanie kierunkowe stycznych do okręgu O x2+y2−10=0 i nachylonych do osi OX pod
pod kątem alfa=150stopni.
2) Odcinek A1B1 jest obrazem odcinka AB w jednokładności o środku O (0,0) i skali k=3.
Wyznacz współrzędne środka E odcinka A1B1, jeśli A=(−20, 6), B=(10, 4)
1 gru 21:17
5-latek: Zadanie nr 2
A'= ((−20*3), 6*3)= (−60,18)
B'=(10*3 , 4*3)=(30,12)
Teraz wzor na wspolrzedne srodka odcinka
1 gru 21:28
Metis: Cześć
5−latku 
Jak sie masz?
1 gru 21:30
Żabciaa: A wiesz jak zrobić to pierwsze?
1 gru 21:36
5-latek: Witaj

Wiesz oprócz tego barku nic mi nie dolega . Dostalem jeszcze dzisiaj zastrzyki do wybrania .
czytam teraz trochę o izometriach .
Czytalem tez o Twoich zmaganiach z probna matura
1 gru 21:36
Metis: Coś poważnego 5−latku ? Wybacz, że pytam ale nie wiedziałem że coś Ci się stało.
1 gru 21:41
Metis: Co do matury, to chciałbym mieć już je wszystkie za sobą
1 gru 21:41
Tadeusz:
rozwiąż jako uklad
x
2+y
2=10
1 gru 22:07