zadaniapomoc
baśka: kto pomógłby mi z zadaniami z matematyki. 5 zadań moge wysłac mailem
1 gru 20:55
Metis: Przepisz je tutaj.
1 gru 20:56
Eta:
Wpłać na konto 50$ za każde zadanie
1 gru 20:56
baśka: W urnie znajdują się 4 kule białe, 6 czerwonych i 5 zielonych. Z urny losujemy kule.
a) oblicz prawdopodobieństwo wylosowania kuli białej
b) oblicz jakie jest prawdopodobieństwo tego, że wylosowana kula nie jest zielona.
1 gru 21:27
52: Drzewko <3
1 gru 21:28
baśka: nie wiem jak tu ułamki wpisać
1 gru 21:32
52: 4/15 6/15 5/15
1 gru 21:33
baśka: Rozwiąż równania:
a) x4−2x3 −8x+16 =0
b) ( 2x)/(2x+2)−(x−1)/(x+1)=0
1 gru 21:34
baśka: to pierwsze to x do potęgi 4
1 gru 21:34
52: x4−2x3−8x+16=0
x3(x−2)−8(x−2)=0
(x3−8)(x−2)=0
...
1 gru 21:37
baśka: Określ dziedzinę funkcji
a) √((x−3)(x2 )−4)
b)(〖4x〗3−〖3x〗5+3)/(2x(3x−1))
1 gru 21:41