Proste
bedor: Oblicz odległość między prostymi y = 2x + 6 i y= 2x − 4.
Proszę o pomoc

odp to 2
√5
1 gru 19:51
5-latek: sposób nr 1
Wyznacz sobie jakiś punkt należący do np. prostej y=2x+6 i policz jego odleglosc od prostej
y=2x−4
1 gru 19:53
Janek191:
2 x − y + 6 = 0
2 x − y − 4 = 0
| | I 6 − (−4)I | | 10 | |
d = |
| = |
| = 2√5 |
| | √22 +(−1)2 | | √5 | |
1 gru 19:55
Janek191:
1 gru 20:00
Ola: oblicz długość między prostymi y=2x−3 i y=2x+4
24 lis 22:23
Ala:
k || p
k: A
1x+B
1y+C
1=0 p: A
2x+B
2y+C
2=0
teraz
Olu podziałaj samodzielnie
24 lis 22:28