matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szeregi
jadzia:
Zbadac zbiezność szeregu
(n+1)
5
∑
n=1
∞
n
7
1 gru 19:31
jadzia:
up
1 gru 20:46
Godzio:
(2n)
5
32
... ≤
=
−− szereg zbieżny więc ...
n
7
n
2
1 gru 21:07
jadzia:
no kurcze, faktycznie. a czy mogłbys mi pomoc, tzn sprawdzic czy jest dobrze.
Rez
2
mam funkcje f(x) =
dla x≠0 i 0 dla x=0 i mam sprawdzic czy jest rozniczkowalna w
x
2
punkcje z=1 i czy jak udowodnie ze limz−>1 =1 tzn udowodnie ze funkcja ta jest ciagla w punkcie z=1, to jest rozniczkowalna w tym punkcie?
1 gru 22:30