mam problem z m
historyk : Oblicz m dla ktorego funkcja c f (×)=(1−m2)×+2
1 gru 19:31
historyk : Jest stala
1 gru 19:31
1 gru 19:45
sens zycia:
kiedy f liniowa jest stala ?
1 gru 19:46
Krzysiek: Funkcja liniowa jest stała kiedy współczynnik kierunkowy a jest równy 0.
1−m2=0
m2=1
m=1 ∨ m=−1
1 gru 19:51
historyk : Czyli tylko tyle obliczen do tego jest ?
1 gru 19:52
Krzysiek: No tak
1 gru 19:53
historyk : A spr mi to czy dobrze
5−2 (1−×)wieksze 5 (×−7)
5−2+2×wieksze5x−35
2×−5×wieksze −5+2−35
−3×wieksze−38 /:(−3)
×, niejsze 38/3
1 gru 19:56
1 gru 19:59
historyk : Spr mi
1 gru 20:02
historyk : Dobrze ?
1 gru 20:06