matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblcz
kar0lczi:
Sin (−225stopni)
1 gru 18:45
Janek191:
√
2
sin ( − 225
o
) = − sin 225
o
= − sin( 180
o
+ 45
o
) = − ( − sin 45
o
) = sin 45
o
=
2
1 gru 18:47
Mila:
√
2
=−sin(225
o
)=−sin(180
o
+45
o
)=−(−sin(45
o
))=
2
1 gru 18:47