matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tryginometria i arkusy
Kot:
3
Oblicz cos arc tg
4
1 gru 18:28
Frost:
3
cos(arctg
) ?
4
3
arctg
=x
4
3
tgx=
4
obliczasz x a potem cosx
1 gru 18:48
Mila:
3
π
π
arctg(
)=α, α∊(−
,
)
4
2
2
cosα=?
3
tg(arctg(
))=tgα⇔
4
3
tgα=
⇔
4
sinα
3
=
⇔
cos
4
3
sinα=
cosα
4
Z jedynki tryg. :
9
cos
2
α+cos
2
α=1
16
25
cos
2
α=1
16
16
cos
2
α=
25
4
π
π
cosα=
, cos α>0 dlaα∊(−
,
)
5
2
2
1 gru 18:57