Straszne trójkąty
Bartuś: Oblicz sinus najmniejszego kąta trójkąta o bokach a=8, b=10, c=12. Zakoduj trzy początkowe
cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego wyniku.
1 gru 16:56
Mila:
| | 1 | |
PΔ= |
| *10*12*sinα=60*sinα |
| | 2 | |
| | 12+10+8 | |
p= |
| =15 − polowa obwodu Δ |
| | 2 | |
Oblicz pole ze wzoru Herona i porównaj pola
1 gru 17:23
Bartuś: Dzięki wielkie, wyszło
1 gru 18:16
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Lub z twiedzenia cosinusow policz cosinus kąta α
sinus α z 1 trygonometrycznej
1 gru 19:24
Mila:
1 gru 22:57