matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
arii:
Proszę o obliczenie tego zadania
a) Funkcja f:{−3,−2,−1,0,1,2,3}−−>R każdemu argumentowi przyporządkowuje jego podwojoną wartość bezwzględną. Podaj wzór funkcji f, naszkicuj jej wykres i podaj zbiór wartości .
1 gru 15:53
J:
f(x) = 2*IxI ... i licz, potem rysuj
1 gru 15:55
arii:
1 gru 15:57
J:
f(−3) = 2*I−3I = 2*3 = 6 f(−2) = 2*I−2I = .... itd.
1 gru 15:59
arii:
oo dziękuje bardzo
1 gru 16:01