przestrzenie wektorowe
Rafał: Dana jest Baza B=(v1,v2,v3,v4) przestrzeni R4. Wektory v oraz w mają w tej bazie
współrzędne odpowiednio v=[2,−1,−2,3], w=[1,−1,3,−1]. Sprawdzić, czy zbiór wektorów
{2v1−v3,w,v4−v2,v} stanowi bazę przestrzeni R4. Jeśli tak, to wyznaczyć współrzędne
wektora u=[−1,0,2,−3]
Proszę o wskazówki jak zacząć.
1 gru 14:40
Rafał:
1 gru 16:55
Rafał: Wiem, że aby to była baza to muszę sprawdzić czy są liniowo niezależne, ale jak to zrobić gdy
ich nie znam?
1 gru 17:35
Rafał:
1 gru 18:29
Rafał:
1 gru 18:58
Rafał:
1 gru 20:37
Rafał:
1 gru 21:26
Rafał:
1 gru 21:57
Rafał:
1 gru 21:57
Rafał:
1 gru 22:42