matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie zespolone
Adrian:
(z+i)
3
+(2−3i)
6
=0 (z+i)
3
+(2−3i)
6
=−(z+i)
3
// mogę tu teraz spierwiastkować stronami pierwiastkiem zespolonym 3 stopnia? Jeśli nie, to jak rozwiązać to zadanie
1 gru 00:27
Adrian:
Druga linijka: (2−3i)
6
=−(z+i)
3
1 gru 00:28