matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
borys92:
Obliczyć granice ciągu
n
√
n
2
1 gru 00:12
Patryk:
n
√
n*n
=
n
√
n
*
n
√
n
= 1 * 1 = 1
1 gru 01:50
Janek191:
lim
n
√
n
2
= lim (
n
√
n
)
2
= 1
2
=1 n→
∞
n→
∞
1 gru 10:32