matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
wi:
oblicz granicę ciągu
√
2
2n+1
+3
n
+ 5
−n+1
30 lis 23:46
Janek191:
b
n
=
√
2*2
2n
+ 3
n
+ 5*
1
5
n
=
√
2*4
n
+ 3
n
+
5
5
n
czy raczej b
n
=
n
√
2*4
n
+ 3
n
+
5
5
n
?
1 gru 10:43