matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z prędkości
nacix:
km
Magda jadąc do koleżanki drogę pokonała jadąc ze średnią prędkością 9
. Z jaką średnią
h
prędkością Magda wróciła do domu tą samą drogą, jeżeli średnia prędkość pokonania całej trasy
km
(czyli w tą i z powrotem) wyniosła 7,875
.
h
30 lis 21:43
Godzio:
v
1
= 9 v
śr
= 7.875
2
v
śr
=
1
1
+
v
1
v
2
30 lis 22:59
Anonim:
s
s
v
1
=
v
2
=
t
1
t
2
2s
2s
v
1
*v
2
v
śr
=
=
= 2s*
=
t
1
+ t
2
s
s
+
v
1
v
2
s(v
1
+v
2
)
2*v
1
*v
2
v
1
+v
2
30 lis 23:08