matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie o trygonometrię
nattie :
Czy cosx2sinxcosx to to samo co 2sinx2cosx czy 2sinxcox
2
x
30 lis 20:46
Bogdan:
a*a = a
2
. 3*3 = 3
2
itd
30 lis 20:47
Eta:
cosx*2sinx*cosx = 2sinx*cos
2
x lub cosx*sin(2x)
30 lis 20:47