matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
Masełko:
Oblicz granicę funkcji X
3
−27 lim(x→3)=♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ X−3
30 lis 20:26
Janek191:
x
3
− 27 = x
3
− 3
3
= (x − 3)*( x
2
+ 3 x + 9)
30 lis 20:30
Masełko:
Dzięki
30 lis 20:31
Janek191:
lim f(x) = 27 x→3
30 lis 20:31