limesy
fdsf: lim
x−>∞ (
3√n3+8 −
√n2+4) = ?
Z której stony to ugryźć

?
undefined
30 lis 20:14
sushi_gg6397228:
jakie masz stopnie pierwiastka ?
30 lis 20:15
fdsf: 3 oraz 2
undefined
30 lis 20:27
sushi_gg6397228:
wiec wspolna wielokrotnosc to ...
30 lis 20:36
Janek191:
| | a3 − b3 | |
a − b = |
| |
| | a2 +a*b +b2 | |
30 lis 20:40
fdsf: to 6 , ale nic mi to nie pomaga , robiłem już z pierwiastkiami stopnia 6 , lecz i tak i tak
dochodzę do postaci ∞*0 ...
30 lis 20:45
sushi_gg6397228:
a6−b6= (a−b)*(a5+....+b5)
30 lis 20:48
sushi_gg6397228:
lub a6−b6= (a3)2− (b3)2= (a3−b3)(a3+b3) = (a−b)*(...)(a+b)(...)
30 lis 20:51
fdsf: Wznawiam prośbę o pomoc w tym przykładzie.
Jakim cudem a6−b6 jeśli ja mam a6+b6 na którą ten wzór nie działa ...
3 gru 18:20
fdsf: Ehhh...
3 gru 20:32