matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie zespolone
Adrian:
(z
4
+1−i)=0
30 lis 19:35
Benny:
z=
4
√
i−1
, gdzie i−1 jest jednym z pierwiastków. Policzysz resztę?
30 lis 19:41
Benny:
Źle
3
3
w
0
=
8
√
2
(cos
π+isin
π)
16
16
π
π
Kolejne pierwiastki dostaniesz jak przemnożysz przez (cos
+isin
)
2
2
30 lis 19:58
Adrian:
π
π
Próbuję sam rozwiązywać, ale dostaję w
0
=
8
√
2
(cos
+isin
)
16
16
|z|=
√
2
π
μ=
4
π+0π
π+0π
8
√
2
(cos
+isin
)
4*4
4*4
30 lis 23:31
Adrian:
3π
dobra, μ=
4
Dzięki za pomoc
30 lis 23:33