matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pochodną
Gruby :
y=cosx−1/3cos
3
x
30 lis 19:20
Frost:
1
y'=−sinx−
*(−sinx)*3*cos
2
x
3
30 lis 19:25
Gruby :
po przekształceniu tego wyszedł mi wyniki y'=sinx(−1+cos
2
x) a w odpowiedziach jest y'=sinx(cos
2
x−sinx), co zrobiłem źle?
30 lis 19:37