muszę wyznaczyć zbiór wartości
pola: f(x)= |2
√9−x2−2| z gory dzieki za pomoc
30 lis 17:19
J:
zacznij od dziedziny
30 lis 17:20
pola: mam dziedzinę. dla −3 i 3 wychodzi 1. a dla 0 6. czy to oznacza ze zwfbedzie =<0,6>?
30 lis 17:23
J:
jaka jest minimalna wrtość funkcji f(x)
30 lis 17:26
pola: a jak to wyznaczyc
30 lis 17:29
J:
przecież juz to policzyłaś
30 lis 17:30
pola: a, w takim razie to 0.
30 lis 17:30
pola: czyli z
wf=<0,6>
30 lis 17:33
J:
co napisałaś o 17:23 ?
30 lis 17:34
J:
OK ... siędzę w innym zadaniu ...fmin = 0
30 lis 17:36
pola: już rozumiem, dzięki
30 lis 17:38