pomocy:(( pilne !!!;((: ROZŁÓŻ PODANE WIELOMIANY NA CZYNNIKI LINIOWE:
a) W(x)= 2(x+1)2 +7(x-1)-4
b) P(x)=(x2+2)2-3(x2+2)-4
28 paź 15:09
pipi: zobacz u nick "lalcia" trzeba nauczyć się szukać u innych
28 paź 15:41
lalcia:
14 lis 17:07
dj smok: w(x)=(x-1)(x+1)(x+3)-3x-9
3 gru 18:39
maja: (x-2)2+2(x-1)(x+1)-(3x+2)2=
8 gru 15:35
maja: x=-11/2
8 gru 15:37
Basia:
a nie można po prostu tak:
W(x)=2(x2+2x+1)+7x-7-4=2x2+11x-9
Δ i pierwiastki
P(x)=x4+4x2+4-3x2-6-4=x4+x2-6
t=x2
t2+t-6=0
Δ i pierwiastki
ewentualnie będzie jeszcze trzeba podzielić bo zdaje się, że będą tylko 2
8 gru 16:16
asia: w(x)= x4- 7x2+12
5 sty 19:09
adam: w(x)=x4-10x2+9
8 sty 18:03
ania: w(x)= x4- 7x2+12
9 mar 22:17
dasio: [(x2+2)−(−x2+x+1)]*2x−1
2 mar 13:11
jadzia8: Jak rozłożyć na czynniki liniowe wielomian x⋀4−3⋀3+6x−4
24 mar 17:05