matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne szybka pomoc HELP
yolo:
a) y= 2 sin
3
√
3/x
b) y= xsinx/1+tgx c) y=(x+1/x+3)(x
2
−2x−1)
29 lis 21:57
J:
1
1
y' = 6sin
2
(
√
...
)cos(
√
...
)*
*(−
)*(−3)
2
√
...
x
2
29 lis 22:16