To z granicy, ale musze raczej na początku sprowadzić do mianownika wspólnego.
Ania:*: Witam, ja się sprowadza do wspólnego mianownika takie przypadki? Wyleciało mi z głowy. Z góry
dzięki za pomoc

To z granicy, ale musze raczej na początku sprowadzić do mianownika wspólnego.
| | 3−n2 | |
lim n−> niesk. | |
| − n | = |
| | n | |
29 lis 21:46
29 lis 21:48
29 lis 21:48
Ania:*: .... masakra xD dzięki
a jak będzie (zmyślam przykład)
np.
| 5x−3 | | 6x2−5 | |
| − |
| = |
| 3−x | | (6−3x)2 | |
?
29 lis 21:49
5-latek: | | 3−n2 | | n2 | | 3−n2−n2 | |
| |
| − |
| | =| |
| | |
| | n | | n | | n | |
29 lis 21:50
Jack: to będzie
(5x−3)((6−3x)2)−(6x2−5)(3−x)(3−x)((6−3x2)
29 lis 21:54
Ania:*: Jacek, dasz duże U w ułamku? będzie lepiej widać
29 lis 21:54
Jack: ehh, dobra, no to :
| (5x−3)((6−3x)2) − (6x2−5)(3−x) | |
| |
| (3−x)((6−3x)2) | |
Szczerze− nie wiedzialem ze jest taka funkcja, myslalem ze zawsze trza sie meczyc
29 lis 21:57