matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Izometrie
5-latek:
Zapisz przesuniecie o wektor u={−1,3] jako zlozenie dwóch przesuniec : równoległego do osi OX i równoległego do osi OY
29 lis 21:42
Janek191:
→ u = [ − 1 ; 3 ] = [ − 1; 0 ] + [ 0; 3]
29 lis 21:44
5-latek:
dzięki
29 lis 21:45