liczba naturalna
edrtgdrt:

∊N?
29 lis 21:26
Jack: Ja bym raczej to obliczał...
√6 −
√2 + 2 *
√√6 − √2 *
√√6+√2 +
√6 +
√2 =
= 2
√6 + 2 *
√√6 − √2 *
√√6+√2 =
= 2
√6 + 2 *
√6 − 2 = 2
√6 + 2*2 = 4 + 2
√6
Wniosek?
29 lis 21:32
edrtgdrt: chciałam po prostu przekonac sie czy nie robię gdzieś błedu (wyszło mi identycznie jak tobie),
bo mialam udowodnic w tym zadaniu ze to liczba naturalna ale chyba pani coś pokręciła
29 lis 21:39
Jack: ciekawe, sprawdze w programie
29 lis 21:41
Jack: Taki sam wynik...więc to nie może być naturalna
29 lis 21:49
edrtgdrt: oki, dzięki
29 lis 21:56