matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne
karo:
y= 1/x+ 1/x
2
+1/x
3
+ 1/x
4
29 lis 20:44
Janek191:
1
y =
+ x
−2
+ x
−3
+ x
−4
x
1
y ' = −
− 2 x
−3
− 3 x
−4
− 4 x
−5
x
2
29 lis 20:46