matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć nierówność logarytmiczną
mystery295:
Jak obliczyć nierówność logarytmiczną: log
4
log
3
log
2
x > 1/2
29 lis 20:28
Eta:
x>2
9
29 lis 20:46
Janek191:
1
log
4
log
3
log
2
x >
= log
4
2
2
log
3
log
2
x > 2 = log
3
9 log
2
x > 9 = log
2
2
9
x > 2
9
29 lis 21:00