Oblicz
Marzena: Oblicz (3x−2y)
2=
(5x+4y)
2=
(6x+y)
2=
(5x−3y)(5x+3y)=
29 lis 19:21
sushi_gg6397228:
wzory skróconego mnozenia i licz
29 lis 19:23
Madzia: Jeśli to możliwe proszę o rozwiązanie, za co bardzo dziękuję.
29 lis 20:04
sushi_gg6397228:
co Tobie da gotowiec ?
29 lis 20:06
Madzia: Będę miała wzór do dalszych przykładów i będę wiedziała jak rozwiązywać.Dziękuję.
29 lis 20:09
sushi_gg6397228:
masz przykład
(3x+y)2= (3x)2 + 2*3x*y +y2= 9x2 +6xy+ y2
(2x+3y)(2x−3y)= (2x)2 − (3y)2= 4x2− 9y2
29 lis 20:14
Madzia: Wielkie dzięki.
29 lis 20:17