matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij że okrąg jest symetryczny
Maciek:
Uzasadnij, że okrąg o środku w punkcie A(−3,−2) i promieniu r=5 jest symetryczny do okręgu x
2
+y
2
−2x−24=0 względem prostej 2x+y+3=0.
29 lis 18:08
===:
(x−1)
2
+y
2
=25
29 lis 18:16