funkcja i trygonometria
Andrzejek: Oblicz dla jakich argumentów funkcja
f(x)= sin x − cos
2 x − 1
osiąga najmniejszą wartość.
Proszę o pomoc
29 lis 16:32
sushi_gg6397228:
zamien cosinusa na sinus z 1 trygonometrycznej, a potem trzeba przyjrzec sie paraboli
29 lis 16:34
Andrzejek: mam coś takiego f(x)= sin2 x + sin x − 2
jak do dalej ruszyć?
29 lis 16:38
sushi_gg6397228:
to nie wyglada znajomo ?
29 lis 16:42
Eta:
A jak masz taką funkcję ; f(t)= t2+t−2 umiesz znaleźć najmniejszą wartość?
29 lis 16:42
Andrzejek: obliczyć p i q?
29 lis 16:47
olekturbo: po co q?
29 lis 16:49