Podaj przykład równania dwukwadratowego ax^4+bx^2+c=0
Łukasz: Podaj przykład równania dwukwadratowego ax4+bx2+c=0, które a) nie ma rozwiązań b) ma tylko
jedno rozwiązanie c) ma cztery rozwiązania
29 lis 15:19
5-latek: Tak samo jak dla równania kwadratowego
a) Δ<0
b)Δ=0
c)Δ>0 i x12>0 i x22>0
29 lis 15:24
Janek191:
a)
x4 + x2 + 1 = 0
b)
2 x4 + 2 x2 = 0
29 lis 15:31
Łukasz: Dla Δ=0 nie wiem jakie będzie równanie
29 lis 15:36
zeesp: (x−1)
2(x
2+1)=0 takie coś ma 1 rozwiązanie w R
Wymnóż i będziesz mial
29 lis 16:05
zeesp: albo jeszcze prościej x4+x2=0
29 lis 16:05