29 lis 14:56
Jack: Nastepnym razem zamiast pisać 2 i Z niech ta osoba pisze 2 i 3 bo naprawde ciezko odczytac
ktore jest tam 2 a ktore z
29 lis 15:04
misiak:
brakuje nawiasu po prawej −−−−>
uwzględniając 1 równanie można podzielić obustronnie
29 lis 15:10
skrót: ale tam nigdzie nie ma Z, tylko 2

dlaczego m1v1 skróciło się z m2v2? przecież to różne
wyrażenia
29 lis 15:33
Jack: ale tam brakuje nawiasu jak juz misiak zauwazyl
29 lis 15:37
Jack: Pierwsze równanie : m1 * V = m2 (V2 + V)
Drugie równanie : m1 * V * V = m2 * (V2−V) (V2+V)
czyli
m1 * V * V = m1 * V * (V2−V) / m1 * V
V = V2 − V
29 lis 15:42
Jack: / m
1 * V <−−oznacza dzielenie obustronne przez m
1 * V oczywiście
29 lis 15:42