Wielomiany- zadania
lanafane: Witam. Czy ktoś mógłby mi podać zadania lub linki do nich z wielomianów (w szczególności równań
i nierówności), poziom rozszerzony ? Im trudniejsze tym lepsze, najlepiej, żeby pojawiła się
jakaś wartość bezwzględna
29 lis 14:18
Kacper:
Trzeba sobie książki kupić
29 lis 17:09
Eta:
29 lis 17:18
msuj: Dla wielomianów Pi w ciele liczb rzeczywistych znaleźć:
− największy wspólny podzielnik − jeśli istnieje,
− wielomiany Qi takie, że ∑iPiQi=1 − jeśli nie istnieje
1. P1(x)=x5+x4+x3+x2+x P2(x)=x3+x2+x+1
2. P1(x)=x5+6x2 P2(x)=x4+7x P3(x)=x3+8
29 lis 17:32
lanafane: Kupiłam, tylko podane tam zadania już zrobiłam, a nie przystają one do poziomu trudności
naszcyh sprawdzianów
29 lis 20:09
lanafane: Dzięki msuj
29 lis 20:09