Oś liczbowa i przedziały liczbowe.
Martyna: Jeżeli A=(−5+3√3) ,B=1+√3 i punkt C jest środkiem AB to:
a) C=(−4+4√3) c) C=(−4+2√3)
b) C=(−2+4√3) d) C=(−2+2√3)
Bardzo proszę o pomoc i wytłumaczenie tego zadania ,jak je zrobić
29 lis 14:14
Janek191:
| | − 5 + 3 √3 + 1 + √3 | |
C = |
| = − 2 +2 √3 |
| | 2 | |
29 lis 14:19
29 lis 14:21
J:
odpowiedź: d)
29 lis 14:21
ICSP: J coś za dużo współrzędnych masz
29 lis 14:25
Janek191:
@J:
Tam nie ma przecinków.
Punkty leżą na osi liczbowej
29 lis 14:25
J:
ja to widzę tak: A(−5,3√3) i B(1,√3) i C(xc,yc) [środek odcinka AB]
29 lis 14:27
5-latek: I takie zadanie daje uczen 2 czy 3 klasy liceum

Cekawe jak potem będzie się tlumaczyc nowa minister ze Świebodzic jak 25% nie zda matury ?
29 lis 14:29
Janek191:
Ja mam okulary i tak nie widzę żadnych przecinków

Martyna musi się wypowiedzieć
29 lis 14:29
Janek191:
Macie napisane u góry : oś liczbowa i przedziały liczbowe
29 lis 14:31
5-latek: Witam Panow

Nie robmy już jaj żeby takie obliczenia robic uczniowi liceum
29 lis 14:33
J:
a swoją drogą .. co to za zapis: A= (−5 + 3√3) ?
29 lis 14:34
5-latek: J 
To jest wspolrzedna punktu na osi liczbowej
29 lis 14:42
J:
Cześć

.. w takim razie nie mam więcej pytań
29 lis 14:43
J:
powinno być: xA = .... xB = ....
29 lis 14:44