matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi
paweł:
okręgi x
2
+y
2
=9 i (x−3)
2
+(y−3)
2
=4 przecinają się w punktach P i Q. Oblicz sumę odległości punktów P i Q od początku układu wsółrzędnych (odp. 6) gdy odejmę stronami oba okręgi to otrzymuję: 6x+6y−23=0 Wyznaczenie x i y nic nie daje:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2%2By%5E2%3D9%2C+%28x-3%29%5E2%2B%28y-3%29%5E2%3D4&dataset=
29 lis 13:36
===:
... i co Ty tu chcesz liczyć. Środek jednego z okręgów leży w początku układu współrzędnych. Zatem odległości punktów przecięcia od początku ukłdu to promienie tego okręgu Szukana suma to 2*3
29 lis 13:46
paweł:
xDDDD ale ze mnie baran
29 lis 13:54
===:
29 lis 16:50
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick