Zbadaj liczbę punktów
Idontknow: Zbadaj liczbę punktów wspólnych okręgu o z prostą l, w zależności od wartości parametru m (mną
leży doR), jesli:
o:(x−3)
2+(y−2)
2=8
l:y=x+m proszę o rozwiązanie tego
29 lis 13:07
J:
a co saam byś zaproponował ?
29 lis 13:09
Idontknow: Nie wiem
29 lis 13:12
29 lis 13:18
J:
skorzystaj ze wzoru na odległość prostej od środka okręgu
29 lis 13:19
Idontknow: Napisze co udało mi się uzyskac
29 lis 13:21
Idontknow: Ob liczyłem delte wyszła dziwna 44−4m2
29 lis 13:22
Idontknow: Z układu równań.
29 lis 13:23
J:
jeśli masz dobrą Δ , to: Δ > 0 (2 punkty) , Δ = 0 (jeden), Δ < 0 brak
29 lis 13:46
Idontknow: Chyba źle mam delte obliczona. Możesz sprawdzić?
29 lis 14:10
Idontknow: Niech ktoś napisze, proszę .
29 lis 20:30