matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy ktoś mógłby rozwiązać te równania?
Beata:
a) (x − 2) (x + 3) (3x + 1) = 0
2x − 4
x − 1
b)
=
x + 2
x − 2
29 lis 08:48
sushi_gg6397228:
a) kazdy nawias =0 b) dziedzina a potem wymnozyć na krzyża
29 lis 09:20