zad
stary pogromaca : | | ⎧ | 1 gdy x≤2 | |
| dane sa funkcje g(x)=−f(−x) oraz f(x) = | ⎨ | | oblicz
|
| | ⎩ | x−1 gdy x>2 | |
a=g(−
√5)*g(−
√3)*g(−
√2)
28 lis 17:31
sushi_gg6397228:
g(−√5)=...
28 lis 17:32
stary pogromaca : jak to k zrorbic
28 lis 17:39
sushi_gg6397228:
masz podany schemat
g(x)=−f(−x) wiec licz prawa strone
28 lis 17:40
stary pogromaca : nie wiem o co ci chodzi jak to zrobic
28 lis 17:42
sushi_gg6397228:
np
mam g(−10)= − f( − (−10)) = − f(10) ==drugi wzór== − ( 10−1) = − 9
czy to takie trudne
28 lis 17:46
stary pogromaca : a moglbys podstawic do tego zadania


?
28 lis 17:50
sushi_gg6397228:
a czym sie rózni √5 od 10 ?
√5 >2
√3 <2
√2 <2
podstawiasz i jedziesz
28 lis 17:53
stary pogromaca : s 3 funkcje dane jak to zrobic?
28 lis 17:54
sushi_gg6397228:
masz mnozenia
liczysz kazda osobno
28 lis 17:55
stary pogromaca : nie o co chodzi jak wyszlo −f(10)co to ma byc
28 lis 17:57
sushi_gg6397228:
podstawilem do tego
g(x)=−f(−x)
28 lis 17:59
stary pogromaca : mozesz to pokazac jak obliczyc to ?
28 lis 17:59
stary pogromaca : jak to zrobic ? mozesz pokazac?
28 lis 17:59
sushi_gg6397228:
mam np
b= g(−10)* g(−1,5) *g(−1)
g(−10)= − f( − (−10)) = − f(10) ==drugi wzór== − ( 10−1) = − 9
g(−1,5)= − f( − (−1,5)) = − f(1,5) ==pierwszy wzór== − (1) = − 1
g(−1)= − f( − (−1)) = − f(1) ==pierwszy wzór== − (1) = − 1
b= (−9)* (−1)* (−1) = −9
28 lis 18:02
stary pogromaca : nie co ty pokzaujesz jak to zrobic przeciez tu sa 2 wzory i 3 na gx a ja musze miec 1
rozwiaznie dla kazdego
28 lis 18:02
sushi_gg6397228:
PiS proponuje, aby pierwszaki (6−latki) jeszcze raz powtarzały pierwszą klasę, może .....
daj sobie spokój z maturą, jak nie umiesz podstawić pod wzór i nie wyciagasz wnioskow z
analogicznego przykładu
28 lis 18:05
stary pogromaca : jezu co to ma byc f(10) moglbys to napiac dla g(−√5)
28 lis 18:05