π | π | |||
(z−1)3=(z+cos | +isin | )3 | ||
3 | 3 |
1 | √3 | |||
(z−1)3=(z+ | + | *i)3⇔ | ||
2 | 2 |
1 | √3 | |||
(z−1)3−(z+ | + | *i)3=0 teraz wzór a3−b3=... | ||
2 | 2 |
√3 | √3 | |||
(z−1−z−12− | *i)*[(z−1)2+(z−1)(z+12+ | *i)+ | ||
2 | 2 |
1 | √3 | |||
+(z+ | + | *i)2]=0⇔ | ||
2 | 2 |
√3 | 1 | √3 | ||||
[(z−1)2+(z−1)(z+12+ | *i)+(z+ | + | *i)2]=0⇔ | |||
2 | 2 | 2 |
3√3 | 3 | |||
3z2+z*( | *i− | )=0 /:3 | ||
2 | 2 |
√3 | 1 | |||
z2+z*( | *i− | )=0 | ||
2 | 2 |
√3 | 1 | |||
z*(z+( | *i− | ))=0 | ||
2 | 2 |
1 | √3 | |||
z=0 lub z= | − | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |