28 lis 15:01
przemek:
28 lis 15:07
Mila:
Podpowiedź:
1) e
ln(3)=3
| | sinx | | sinx | |
2) lim x→0− |
| =lim x→0− |
| = |
| | |x| | | |x| | |
28 lis 15:31
przemek: ale tam 3 nie jest w nawiasie
28 lis 15:33
przemek: | | sinx | |
ale juz wiem, to wyjdzie −3 poniewaz korzystam ze wzoru na |
| |
| | x | |
28 lis 15:34
przemek: ale tam jest 3 przed anwiasem wiec wyjdzieee −1
28 lis 15:35
przemek: zreszta przed tym csluym jest arc tg
28 lis 15:39
przemek: ja bym to zrobił tak, ze arc tg (−1) ale musze pozbyc sie tej −1 too by wyszlo pi czwartych
28 lis 15:42
28 lis 15:44
przemek: dziekuje
28 lis 15:45
Mila:
28 lis 15:57