4 | ||
b)g(x)=x4 − | *x3 +3 | |
3 |
4 | ||
b) g(x)=x4 − | *x3 +3 | |
3 |
2 | ||
f(1)=2 | ||
3 |
2 | ||
fmin(1)=2 | ||
3 |
2 | ||
f''(x)=0<=>12x2−8x=0<=>x=0 v x= | ||
3 |
2 | ||
f''(x)>0 <=> x∊(−∞;0)v( | ;∞) | |
3 |
2 | ||
f''(x)<0 <=> x∊(0; | ) | |
3 |
2 | 235 | |||
f( | )= | ≈2,90 | ||
3 | 81 |
2 | 2 | 2 | ||||
x (−∞;0) 0 (0; | ) | ( | ;1) 1 (1;∞) | |||
3 | 3 | 3 |
235 | 2 | |||
f /> 3 \> | \> 2 | /> | ||
81 | 3 |
lnx + 2 | ||
a) f'(x)= | ||
2*√x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |