matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ola:
Rzucono trzy razy symetryczna moneta. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia ze wyrzucono co najmniej jednego orla
28 lis 11:35
J:
IΩI = 8 B − nie wyrzucono orła
1
P(B) =
8
1
7
P(A) = 1 −
=
8
8
28 lis 11:37